2016-03-17 12:13:27• hírek • (x)

Munkába állt a dermatoszkóp a Korall Klinikában

Márciusban az alap bőrgyógyászati konzultációhoz ingyenes dermatoszkópos vizsgálat jár.

Nemrég írtunk a Korall Klinika új munkatársáról, Dr. Trip Dóráról, aki tervekkel tele tért haza a kolozsvári egyetemi és rezidensi éveket követően Szatmárnémetibe. Az ifjú bőrgyógyász már meg is kezdte a tervek megvalósítását: rövid ideje már dermatoszkópos vizsgálatot is végez, ami meglehetősen ritka a szatmári kollégái körében.

A dermatoszkóp maga egy speciális nagyító, amelynek segítségével könnyen be lehet látni a bőrrétegekbe, s ezzel hatékonyan lehet vizsgálni az anyajegyeket, kiszűrve a problémás, több típusú bőrrák kialakulásához is hozzájáruló bőrhibákat. "A problémás, esetleg gondot okozó anyajegyet úgy ismerhetjük fel, hogy az idő során változik a színe, mérete, esetenként viszketni kezd" - magyarázza a bőrgyógyász.

A dermatoszkópos vizsgálat segítségével ezeket az anyajegyeket közelebbről is meg tudják vizsgálni, fotót tudnak készíteni róluk, így követni lehet a változásukat és időben közbe lehet lépni, mielőtt az akár halált okozó bőrrák kialakul.

A doktornő szerint vannak veszélyeztetett kategóriák, akiknek gyakrabban érdemes elvégeztetniük az anyajegy-szűrést. Ilyenek a nagyon fehér bőrű, kék szemű személyek, a testükön sok szeplőt viselők, a sok anyajeggyel rendelkezők és gyermekkorukban gyakran napégést szenvedettek.

A vizsgálatokat március végéig az alap bőrgyógyászati konzultáció mellett ingyenesen is elvégzik. Dr. Trip Dóra hétfőn, szerdán,  csütörtökön és pénteken 8 és 15 óra között, keddenként pedig 11 és 18 óra között rendel Szatmárnémetiben a Korall Klinikán. Kéthetente egyszer, szerdán délután pedig Nagykárolyban is várja a pácienseket és így természetesen ott is elérhető a dermatoszkópos vizsgálat. A szűrés egyébként teljesen fájdalommentes, kicsi gyermekek esetében és akár a terhesség ideje alatt is gond nélkül elvégezhető.  

A további tervek tekintetében Dr. Trip Dóra újfajta szépészeti kezelések bevezetését tervezi - ezek elsősorban az arcbőr megfiatalítását teszik lehetővé.

Dermatoszkópos vizsgálatot végeznek a Korall Klinikán

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: